Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: BESTURINGTECHNICUS (SOFTWARE ENGINEER)

Plaatsingsdatum 01-05-2018 Functiecategorie Techniek - Engineering
Standplaats Wijchen Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd
Uren 40 Salaris -

Controls / Software Engineer

Heb jij een achtergrond in industriële automatisering, wil je het maximale uit huidige techniek halen en steeds betere machines ontwikkelen? Vind je het leuk om klant specifieke systemen te programmeren, te testen en in bedrijf te stellen op locaties over de hele wereld?
Solliciteer dan nu naar de rol van Software Engineer bij Mpac Langen!

Jouw verantwoordelijkheden

In deze uitdagende rol is het jouw taak om onze machines tot leven te wekken. In de verschillende fases van het project heb je ook verschillende werkzaamheden, waarvan de belangrijkste zijn:

je draagt bij aan het ontwerp van de machine/lijn. Dit doe je in multidisciplinair overleg met Mechanical Engineers en Hardware Engineers. Samen bepaal je of een vraagstuk mechanisch of softwarematig wordt opgelost en hoe deze oplossing er uit gaat zien.

je zet de besturingssoftware op. Je uitdaging is vooral om met servomotoren, op hoge snelheden (motion) zeer nauwkeurig te verpakken. Hiervoor gebruik je verschillende technieken en systemen. Enkele voorbeelden van de tools die we gebruiken zijn: Allen Bradly PLC (ladder) met Allen Bradley Motion, Lenze IPC (Codesys) met Lenze motion. Ook ontwikkel je HMI's met C#.

de software die je in het voortraject opgezet hebt, ga je zelf tijdens de montagefase in onze werkplaats in Wijchen doortesten. Je voert IO checks uit, start de machine op en indien mogelijk ga je ook al proefdraaien. Als de machine volledig werkt, wordt deze naar de klant getransporteerd en opnieuw opgebouwd, waarna je de verdere commissioning uitvoert. Hiervoor verblijf je gemiddeld tot 2 weken (aaneengesloten) in het buitenland.


Jouw afdeling

De afdeling Engineering is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van verkochte (nieuwbouw) projecten. Zij bestaat uit Electrical Engineering, Mechanical Engineering en Technical Documentation.
Binnen Electrical Engineering werken 11 engineers, waarvan 8 Software Engineers en 3 Hardware Engineers. Deze werken in multidisciplinaire teams samen aan de verschillende projecten.


Jouw profiel

Om succesvol te zijn in deze rol, heb je minimaal MBO4/MTS of HTS richting Elektrotechniek of Industriële Automatisering. Enkele jaren ervaring in Software/Automatisering is gewenst. Wij staan echter ook open voor schoolverlaters.


Verder heb je de volgende competenties:

Je bent een zelfstarter; je ziet werk, snapt wat daarvoor nodig is en handelt daarnaar.

Goede beheersing van de Engelse taal; Nederlands is een pre.

Kennis van PLC's, IPC's, motion control en servo-motoren.

Je bent oplossingsgericht; problemen en complexe klantvragen zijn voor jou een uitdaging.

Je reist gemakkelijk, en komt graag op veel verschillende plaatsen in de wereld. Wij gaan uit van ca. 30% reizen.


Wij bieden

We bieden jou de mogelijkheid om op de grens van wat technisch mogelijk is, klantwensen in te vullen. Je leert alles uit onze besturingstechnieken te halen om nog sneller of nauwkeuriger te kunnen verpakken. Bij ons krijg je de gelegenheid om te leren en door te groeien. Je kunt internationaal reizen en zo leren met verschillende culturen en achtergronden om te gaan.

Naast een vast salaris bieden wij jou de volgende arbeidsvoorwaarden:

27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen

Flexibele werktijden

Reiskostenvergoeding

Collectieve ziektekostenverzekering

Aantrekkelijke pensioenregeling


Selectieproces

Ben je geïnteresseerd, solliciteer dan via de knop "Solliciteren". Na een eerste selectie op basis van cv, zullen wij in 2 gespreksrondes (inclusief rondleiding in onze werkplaats) bepalen of er een match is.


Contact

Neem voor meer informatie contact op met Boudewijn Timmers, Senior Recruiter, telefoon 06-4343 4146.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Techniek - Engineering
Branch(es) Techniek
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden machinebouw, commercieel, HBO, customer care, klant relatie, customer support

Contactgegevens

Contactpersoon Jolanda Griffioen

Vestigingsplaats

Solliciteer